Health Centre Groningen

Zwanger/MamaFit

ZwangerFit & MamaFit in Zuidhorn

ZwangerFit® bestaat uit actieve trainingen voor zwangeren om tijdens de zwangerschap de algehele conditie, de stabiliteit en de spierkracht te trainen waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling. In de trainingen worden er specifieke oefeningen aangeleerd ter voorbereiding op de bevalling. Hierbij kunt u denken aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen en bekkenbodemoefeningen. De trainingen zullen plaats vinden in ZwemCentrum Zuidhorn. De trainingen zullen onder leiding van een erkend ZwangerFit® docent worden gegeven.

Vergoeding (of deels) vergoeding via de zorgverzekeraar is in sommige gevallen mogelijk. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering. Kijk bij je eigen aanvullende verzekering of je hier voor in aanmerking komt.

MamaFit een groepstraining voor moeders vanaf de 4e week tot 6 maanden na de bevalling die weer in conditie willen komen en hun oude figuur terug willen krijgen. Er worden oefeningen gedaan om het uithoudingsvermogen en kracht te vergroten en de buik- en bekkenbodemspieren te trainen. Dit alles onder begeleiding van een fysiotherapeut. Liever individueel en niet gebonden aan een vast tijdstip? Dan kan dit ook individueel. De groepsles vindt plaats op dinsdagavond van 20:00 uur tot 21:00 uur in de fitnessruimte van Health Centre Zuidhorn.

Individuele zwangerschapsbegeleiding is er voor aanstaande moeders om zich goed voor te bereiden op de bevalling. Hierbij ligt het accent op ontspanning en ademhalingsoefeningen. Daarnaast komen er verschillende houdingen waarin je kunt persen en de perstechniek aan bod.

Slechts 9 minuten rijden vanuit Groningen!

Optimale begeleiding
rondom je zwangerschap

Fysiotherapie pictogram
Fysiotherapie
Hydrotherapie pictogram
Hydrotherapie
Evert Bron Fysiotherapeut

Evert Bron

Is algemeen fysiotherapeut, met een specialisatie op het gebied van de sportfysiotherapie, myofasciale triggerpoint behandeling, dry needling, nek-, schouder- en armklachten, claudicatio intermittens, rugrevalidatie, rompstabilisatie training en hydrotherapie.

Jur Bron fysiotherapeut

Jur Bron

Is algemeen fysiotherapeut. Door zijn vooropleiding aan het CIOS te Heerenveen heeft hij veel ervaring in het begeleiden en trainen van (kracht)sporters. Dit komt het revalideren na bijvoorbeeld een sportblessure ten goede. Ook begeleidt hij de groepen SeniorenFit en Circuittraining.

mieke bron-du-bois Fysiotherapeut

Mieke Bron du Bois

Is algemeen fysiotherapeut met een specialisatie op het gebied van bekkenbodemtherapie en zwangerschapsbegeleiding. Daarnaast heeft ze veel ervaring in de geriatrie, neurologische revalidatie. Ook verzorgt ze de groepstrainingen: BBBB-training, ZwangerFit en Hydrotherapie.

Marit Borstlap Fysiotherapeut

Marit Borstlap

Is algemeen fysiotherapeut en oedeemfysiotherapeut. Ook is ze gespecialiseerd in oncologische revalidatie en heeft ze veel ervaring in de geriatrie en neurologische revalidatie. Daarnaast begeleidt ze de de groepen SeniorenFit, ZwangerFit, Hydrotherapie en Circuittraining.

Facebook Instagram