Health Centre Groningen

Fysiotherapie Groningen

Fysiotherapie Groningen

Bent u op zoek naar een professionele fysiotherapeut in Groningen? Healthcentre Groningen is uw adres voor fysiotherapie. Sinds 1978 zijn wij met onze fysiotherapiepraktijk één van de langst gevestigde fysiotherapeuten in Zuidhorn. Sinds januari 2018 zijn wij als praktijk ook actief in de stad Groningen. Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Sportcentrum Balili. Ons team bestaat uit 4 enthousiaste fysiotherapeuten met ieder zijn of haar eigen specialisatie en expertise. Wij vinden het erg belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en dat u ook na de behandelingen klacht(en)vrij blijft. Hiervoor krijgt u adviezen en/of oefeningen mee van onze fysiotherapeuten om dit te realiseren. Daarnaast kunt u ook kiezen voor nazorg middels fysio fitness.

Fysiotherapeutisch Consult

Tijdens een fysiotherapeutisch consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht en de
beperkingen die u ervaart in het dagelijks leven en/of tijdens het sporten of uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. De behandeling duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Wat bieden wij met onze fysiotherapie in Groningen:

  • Persoonlijke aandacht
  • Verschillende specialisaties en expertises
  • Ongedwongen sfeer
  • Nazorg in de vorm van “Fysio Fitness”
  • Gemiddelde klantwaardering 9,8!

Wat is fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van gezondheidszorg voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en/of zenuwen. Dit wordt ook wel uw bewegingsapparaat genoemd.

Een fysiotherapeut behandelt mensen met als doel de klachten in het bewegingsapparaat te verminderen of te laten verdwijnen. Afhankelijk van de klachten kunnen verschillende behandelmethodes worden toegepast. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:
• Oefentherapie
Hierbij leert u om op de juiste manier te bewegen (bijvoorbeeld tillen)
• Massagetherapie
Deze wijze is vooral bedoeld om het lichaam te helpen ontspannen
• Hydrotherapie
Dit is bewegen en oefenen in het water

Tijdens het eerste gesprek zal de fysiotherapeut u adviseren welke behandelmethode het beste bij uw klachten past en zal samen met u werken aan meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven.

Hoe start je met fysiotherapie?

Tijdens een fysiotherapie consult wordt er een intakegesprek(anamnese) afgenomen. Dit om informatie over de klacht(en) en de beperking(en) die u ervaart in het dagelijks leven, tijdens het sporten of op uw werk te inventariseren. Na dit gesprek volgt het lichamelijk onderzoek om de oorzaak van uw klacht(en) in kaart te brengen. Vervolgens stellen we in samenspraak met u een behandelplan op. Het consult duurt in principe 30 minuten. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen? Dan behandelen wij ook aan huis, mits u over een medische indicatie beschikt.

Sportfysiotherapie Groningen

Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten? Bij HealthCentre Groningen hebben wij ervaren sportfysiotherapeuten die u op de juiste manier begeleiden en helpen herstellen van een sportblessure. Ook voor de juiste begeleiding en preventie van sportblessures kun u bij ons terecht, wij zorgen voor een passend advies dat ervoor zorgt dat u verantwoord kunt sporten op uw eigen niveau.

Lees meer over sportfysiotherapie

Fysiotherapie voor rug, schouder en nekklachten

Veel voorkomende klachten die wij in de praktijk tegenkomen zijn rug, schouder en nekklachten. Vaak zijn deze klachten goed te behandelen met een behandelplan op maat.

De behandeling bestaat vaak uit een combinatie van de volgende mogelijkheden:

  • oefentherapie
  • stabilisatieoefeningen van de schouderspieren
  • houdingsadviezen
  • ergonomische adviezen

Lees meer over Fysiotherapie voor rug-, schouder- en nekklachten

Fysiotherapie bij Health Centre Groningen
voor een fitte en gezonde leefstijl

Bij Healthcentre Groningen hebben wij verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn onder andere gespecialiseerd in:
Hydrotherapie pictogram

Specialisaties fysiotherapie bij Health Centre Groningen:

Sportfysiotherapie
Behandeling van nek-, rug en schouderklachten
Dry needling
Shockwave therapie

Worden mijn fysiotherapie behandelingen vergoed?

Uw behandelingen fysiotherapie worden direct gedeclareerd bij uw zorgverzekering, mits wij een contract hebben met deze zorgverzekeraar. Zo niet, dan ontvangt u van ons een nota die u zelf kunt insturen. De tarieven die wij hanteren voor niet gecontracteerde fysiotherapie: Tarieven fysiotherapie

Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding, dan dient u zich te realiseren dat u wel een aanvullende verzekering afgesloten moet hebben. Fysiotherapie wordt vanuit die aanvullende verzekering vergoed. Bepaalde chronische aandoeningen worden ook vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Kwaliteit & samenwerkingen

Onze praktijk voldoet aan alle wettelijke(kwaliteit) eisen. Zo zijn al onze fysiotherapeuten zowel CKR(Centraal Kwaliteitsregister) als BIG(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd. Hiermee voldoen wij aan de laatste bij- en nascholingseisen. Onze praktijk is aangesloten bij het ClaudicatioNet en het ReumaNet Noord

claudicationet
reumanet-noord

Direct aanmelden:

Contact
Bezig met versturen
Facebook Instagram